Mėsą surišti ir įtrinti prieskoniais pagardintu sviestu.
Mėsą dėti į tokį keptuvą ar kitą kepimo indą, kad nuo kepsnio iki sienelių būtų 2-3 cm tarpeliai. Mėsą troškinti uždengtame inde, vartyti kas 15 minučių.
Garstyčias sumaišyti su cukrumi ir konjaku, šiuo mišiniu aptepti mėsą, dėti ją ant grotelių orkaitėje arba įkaitintoje kepimo krosnelėje. Po grotelėmis padėti skardą, kad subėgtų riebalai. Kepti, kol kepsnys apsitrauks gražia plutele.
Į skardą subėgusias kepsnio sultis sumaišyti su tomis, kurios liko keptuve, pagardinti vynu, šiek tiek pakaitinti ir patiekti kaip padažą. Atvėsusį kepsnį supjaustyti plonomis riekelėmis ir tiekti su duona.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)