1.
Paruoškite padažą. Visas daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepinkite kelias minutes, kol svogūnai suminkštės.
2.
Suberkite smulkintus salierus, porus, morkas. Kepkite apie 10 minučių. Vis pamaišykite, kad neprikibtų prie puodo dugno.
3.
Sudėkite pomidorų pastą, supilkite konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį. Leiskite užvirti, tuomet uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos ir virkite 20 minučių.
4.
Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite.
5.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu iki visiškai lygios tekstūros. Padažą galite naudoti iš karto, atvėsintą porą dienų laikyti šaldytuve arba užšaldyti norimo dydžio porcijomis.
6.
Iškepkite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
7.
Sojų faršą sumaišykite su visais likusiais ingredientais. Semkite po šaukštą masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius apvalius kukuliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami poros centimetrų tarpus.
8.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.
9.
Kol kukuliukai kepa, išvirkite mėgstamus makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
10.
Makaronus sumaišykite su keliais šaukštais padažo. Kukuliukus taip pat apliekite keliais šaukštais padažo (arba galite jame kelias minutes patroškinti, jei norite, kad padažas į kukuliukus susigertų labiau).
11.
Į gilias lėkštes dėkite makaronų, ant viršaus – kukuliukų. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite nedelsiant.
•
Daržovių padažą galite pasiruošti iš anksto ir kelias dienas laikyti sandariame inde šaldytuve. Likutį padalinkite porcijomis ir užšaldykite. Atšildykite šaldytuve.
•
Daržovių padažui galite naudoti mėgstamas ar sezonines daržoves. Be universalių prieskoninių daržovių (svogūnų, salierų, česnakų, morkų), padažą galite papildyti, pavyzdžiui, cukinijomis, moliūgais, saldžiosiomis paprikomis.
•
Kukuliukus galite kepti orkaitėje arba keptuvėje.
•
Kukuliukus daržovių padaže galite trumpai patroškinti (jei norite, kad būtų minkštesni) arba tiesiog aplieti keliais šaukštais padažo.
•
Vietoje makaronų galite rinktis ryžius, bolivinę balandą, bulgurą ar kitas mėgstamas kruopas.