Veganiškas nekeptas sūrio pyragas su moliūgu

AUTORIUS:
Dr. Oetker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Veganiškas nekeptas sūrio pyragas su moliūgu
Autorius apie receptą: Gardus veganiškas moliūgų pyragas, kurio nereikia kepti. Anakardžių bei moliūgų įdaras pavyksta kremiškas ir labai skanus. Gardus veganiškas moliūgų pyragas, kurio nereikia kepti. Anakardžių bei moliūgų įdaras pavyksta kremiškas ir labai skanus. Dr. Oetker
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
150 gramų   džiovintų datulių  (minkštų, be kauliukų)
90 gramų   graikinių riešutų
90 gramų   moliūgų sėklų
Tešlai:
500 mililitrų   apelsinų sulčių
200 gramų   hokkaido moliūgo  (arba sviestinio moliūgo, gryno svorio)
150 gramų   anakardžių riešutų
120 mililitrų   klevų sirupo
60 mililitrų   kokosų aliejaus
1 šaukštelis   cinamono
1 šaukštelis   vanilės ekstrakto  (arba 1 vanilės ankšties minkštimo)
1 žiupsnelis   druskos
Papuošimui:
1 vienetas   apelsinų
10 gramų   moliūgų sėklų  (smulkintų, papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sutrinkite graikinius riešutus ir moliūgų sėklas trintuvu.
2.
Smulkiai supjaustykite datules, suberkite jas į graikinių riešutų ir moliūgų sėklų mišinį ir viską išmaišykite.
3.
Pyrago formą (naudojome 21 cm skersmens kepimo formą su nuimamu dugnu) išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bei tolygiai paskirstykite paruoštą mišinį ir įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų maždaug 20 minučių.
4.
Moliūgų įdarui paruošti moliūgą nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sutarkuokite.
5.
Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, sudėkite anakardžių riešutus, tarkuotą moliūgą ir užvirkite. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki minimalios ir palikite troškintis maždaug 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
6.
Supilkite išvirtą mišinį į trintuvą, kartu supilkite vanilės ekstraktą, klevų sirupą, cinamoną, druską ir kokosų aliejų. Sutrinkite iki visiškai glotnios masės.
7.
Supilkite mišinį ant atšaldyto pagrindo ir išlyginkite. Dėkite pyragą į šaldiklį daugmaž 2 valandoms.
8.
Pyragą išimkite iš šaldytuvo daugmaž 20 minučių prieš patiekdami. Papuoškite smulkintomis moliūgų sėklomis bei apelsinų skiltelėmis (nulupkite apelsiną, visiškai pašalinkite baltą odelę, atskirkite skilteles).
Patarimai:
Lupkite apelsiną įpjaudami aštriu peiliu žievelę ir odelę juostelėmis. Naudokite peilį atskirti apelsino skilteles nuo žievelės.
AUTORIUS: Dr. Oetker
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aušra
2022-11-20 14:28
"Kreminė" masė gaunasi arba ledinė (ištraukus iš šaldiklio), arba ištęžta. Papildomai būtinai reikalingas stingdiklis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital