Džiuvėsėlius su cukrumi sumaišykite, po to sudėkite svietsą tirpintą ir citrinų sultis. Gautą masę dėkite į gilią išardomą kepimo formą, išklotą kepimo popierium ir paskirstykite lygiu sluoksiu. dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Paskui šaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 min. Ataušinkite iki kambario temperatūros, ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 min, po to nukoškite. Varškę išplakite su cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir druska. Padalinkite varškės masę į 3 dalis. Vieną dalį palikite, o kitas dvi sumaišykit su aguonomis. tešlą su aguonomis dėkite kepimo formos kraštuose, o į vidų - be aguonų. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 40 - 50 min. Skanaus!
Receptas atsiųstas konkursui