Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g varškės
100 ml pieno
50 g cukraus
1 kiaušinis
druska
vanilinis cukrus
250 - 300 g miltų
1 šaukštelis sausų mielių
200 g džemo
1 šaukštas margarino VILNIUS kepiniams
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pienas sumaišomas su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir varške. Baltymai atskiriami nuo trynių ir išplakami. Jie įmaišomi į varškės masę, o tryniai bus aptepimui. Miltai sumaišomi su mielėmis ir įmaišomi į varškės masę. Kai tešla atlimpa nuo kraštų pilamas ištirpintas margarinas ir minkoma į kamuolį. Tešla uždengiama ir paliekama padvigubėti šiltoje vietoje.
Pakilusi tešla padalinama į tris dalis, kurių kiekviena iškočiojama į apskritimą. Kiekvienas apskritimas dar padalinamas į trikampius. Ant kiekvieno trikampio platesniojo krašto dedama džemo ir susukama link kampo. O tada galai sujungiami. Rageliai dedami į kepimo formą išteptą margarinu ir aptepami kiaušinio plakiniu.
Kepama 220 C laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.