1.
Bulves išvirti su lupena, geriausia iš vakaro, tada susistovi jose krakmolas. Nulupti, sumalti arba sutarkuoti smulkesne nei burokinė tarka.
2.
Varškę gerai nuvarvinti, jeigu šlapesnė.
3.
Prieš ruošiant masę, jau užkaisti virti vandenį, nes tik suformuotus reikia iš karto virti. Pastovėjus ilgiau, iš varškės išsiskiria drėgmė ir gali praskysti.
4.
Sumaišyti varškę, maltas bulves, manų kruopas, krakmolą, miltus, kiaušinį, druską ir išminkyti.
5.
Išminkius masę, formuoti nedidelius, dviejų kąsnių rutuliukus.
6.
Užvirus vandeniui, jį pasūdyti. Tada pusėje stiklinės vandens ištirpinti šaukštą krakmolo, maišant supilti į puodą. Palaukti, kol užvirs. Tai apsaugos kukulius nuo ištižimo.
7.
Į verdanti vandenį dėti po vieną kukulį, atsargiai pamaišyti atbulu šaukštu, nes jie minkšti, kad nesusigadintų. Užvirus ir iškilus kukuliams į viršų, sumažinti kaitrą ir virti 2 min.
8.
Padažui sumaišyti sviestą ir grietinę. Pašildyti mikrobangų krosnelėje ir išmaišyti iki vientisos masės, suberti smulkintus krapus, pagardinti druska.
9.
Kukulius patiekti su padažu.