Užkandžių batonėliai be cukraus ir tik iš 3 ingredientų
AUTORIUS:
Marija
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 29)
@ Shutterstock
Autorius apie receptą:
Vos 3 ingredientų batonėliai suteiks energijos! Datulės labiausiai tinka iš dėžučių, nes jos būna minkštesnės. Receptą radau TheKitchn puslapyje ir jis tikrai puikus!
Vos 3 ingredientų batonėliai suteiks energijos! Datulės labiausiai tinka iš dėžučių, nes jos būna minkštesnės. Receptą radau TheKitchn puslapyje ir jis tikrai puikus! Papildomai galite gardinti šalavijo (chija) sėklomis, kokoso drožlėmis, cinamonu, muskatu.
(...daugiau)(...mažiau)
Marija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 stiklinė
datulių
(geriau iš dėžučių, jos minkštesnės)
1 stiklinė
džiovintų vaisių
(arba džiovintų uogų)
1 stiklinė
riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutų apkepinti nebūtina, bet jei kepinsite: įkaitinkite orkaitę iki 175 C laipsnių, riešutus paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 10 - 12 minučių. Palikite atvėsti.
2.
Į maisto smulkintuvą sudėkite riešutus, truputį pasmulkinkite, tuomet dėkite džiovintus vaisius, datules ir riešutus. Pamalkite kelis kartus po sekundę, tuomet įjunkite prietaisą ir smulkinkite 30 sekundžių. Nugramdykite masę nuo kraštų, malkite dar 1 - 2 minutes, kol susimals iki vientisos masės.
3.
Ant maistinės plėvelės ar kepimo popieriaus sudėkite datulių masę, rankomis suformuokite maždaug 20x20 cm vienodo storio kvadratą. Uždenkite plėvele ar popieriumi. Palikite šaltai bent valandai ar nakčiai.
4.
Supjausykite norimo dydžio gabalėliais, kiekvieną įvyniokite atskitai. Paruoštus batonėlius galite laikyti šaldytuve iki kelių savaičių, o šaldiklyje iki 3 mėnesių. Valgyti juos galima ir tiesiai iš šaldiklio ir kambario temperatūros.
Geriau atskirai valgysiu riesutus su dziovintais vaisiais!
ATSAKYTI
Marija
2017-09-05 16:50
Skonio reikalas :) Aš gal irgi taip valgyčiau, bet vaikams įsiūlyti tiesiog riešutis ar džiovintus vaisius graužti - sudėtinga, o tokius batonėlius kuo mieliausiai kramsnoja vietoje saldainių :)
ATSAKYTI
Augustina
2017-05-29 17:12
Dariau su datulėmis, razinomis ir žemės riešutais bei dar įdėjau avižinių dribsnių truputį (prieš tai paskrudinau sausoje keptuvėje), labai skanu
ATSAKYTI