1.
Išpjauname kopūsto galvoje kotą.
2.
Į platesnį nei kopūstas puodą pilame 2/3 vandens, įberiame druskos ir užverdame. Vandeniui pradedant virti, įstatome kopūstą. Jei kopūsto vanduo neapsemia, nenerimaujame - po kiek laiko jį tiesiog apversime ir leisime pavirti ir iš kitos pusės. Verdame, kol lapai suminkštės. Išsisaugome šiek tiek kopūsto vandens, jo dar prireiks.
3.
Kai kopūsto lapai suminkštės, nuimame lapus nuo kopūsto galvos. Pasiruoškime apie 16 lapų. Nuo kiekvieno lapo horizontaliai nupjauname storąją kamieninę lapo dalį - ji per stora balandėliams.
4.
Lengvai sūdytame vandenyje išverdame ryžius (rekomenduojama "al dente").
5.
Morkas ir svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.
6.
Dideliame dubenyje ruošiame faršą: dedame maltą mėsą, beriame druską, pipirus pagal skonį, maltą muskatą, kepintus svogūnus ir morkas (dalį paliekame padažui) bei ryžius. Išmaišome.
7.
Vyniojame balandėlius. Imame lapą kopūsto, pasidedame jį ant pjaustymo lentos koto dalimi į mus. Ties kotu dedame paruoštos mėsos didelį šaukštą ir vyniojame; lenkiame kraštus link centro, vėliau arčiau mūsų esančią dalį į viršų ir vyniojame, kol susivynios visas kopūstas.
8.
Įkaitiname keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pakepiname paruoštus balandėlius iš abiejų pusių, pradėdami nuo tos, kuria baigėsi kopūsto lapas.
9.
Į ketaus puodą įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dedame šiek tiek morkų (nebūtina), ant jų dedame pakepintus balandėlius.
10.
Pasiruoškime padažą: keptuvėje su morkų likučiu pilame jautienos sultinį bei dedame grietinę, pamaišome ir leidžiame šiek tiek pavirti.
11.
Pilame paruoštą padažą ant į ketaus puodą sudėtų balandėlių.
12.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min, tada sumažiname temperatūrą iki 180 C ir kepame dar 40 min.
13.
Patiekiant, balandėlius pabarstome smulkintais svogūno laiškais ir petražolėmis.