1.
Vištienos krūtinėlę nuplauti, gerai nusausinti, supjaustyti gabalėliais, tinkamais mauti ant iešmelių.
2.
Marinatui svogūną sutarkuoti, išspausti sultis. Česnako skilteles susmulkinti.
3.
Dubenyje sumaišyti pieną, aliejų, svogūno sultis, česnaką, prieskonius.
4.
Paruoštą marinatą supilti ant mėsos, gerai išmaišyti, uždengti indą dangčiu ar maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą marinuotis 3-4 val.
5.
Iešmelius apie pusvalandį pamirkyti vandenyje, kad kepant nesviltų.
6.
Vištieną suverti ant iešmelių ir kepti ant grotelių, pavartant, kol iškeps.
7.
Padažui agurką sutarkuoti stambia tarka, gerai nuspausti rankomis.
8.
Varškę sumaišyti su jogurtu, prieskoniais, citrinos sultimis, įspausti česnaką, įmaišyti agurką, supilti aliejų ir dar kartą išmaišyti.
9.
Vištienos iešmelius patiekiau su padažu ir turkiškais ryžiais. Ryžius gaminau taip: į puodą įpilti 2-3 šaukštus aliejaus, kai įkais, suberti supjaustytus svogūną ir papriką, trumpai apkepti. Sudėti supjaustytą pomidorą (be odelės - jį reikia trumpam užpilti verdančiu vandeniu, o po to įdėti į šaltą ir nulupti odelę), suberti 1 stiklinę ryžių ir dar viską pakepti, vis maišant, kelias minutes. Paskui supilti 2 stiklines karsto vandens, dėti šaukštą pomidorų pastos, berti prieskonius (druską, pipirus, paprikos miltelius) ir uždengus dangtį, virti ant mažos ugnies, vis pamaišant, kol ryžiai bus minkšti. Išvirus, įmaišyti šaukštą sviesto, smulkintus krapus.