Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,75 l mėlynių uogienės
1 stiklinė cukraus
5 kiaušiniai
1 pakelis margarino VILNIUS kepiniams
2,5 stiklinės kvietinių miltų
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kvietiniai miltai, kepimo milteliai, pusė stiklinės cukraus sumaišoma. Kiaušinių tryniai išplakami ir sumaišomi su margarinu, supjaustytu kubeliais. Sausų ingredientų mišinys sumaišomas su kiaušinių plakiniu ir minkoma tešla. Gerai išminkyta tešla padalinama į dvi dalis, viena dalis sudaro du trečdalius, o kita vieną trečdalį tešlos. Abi dalis padėkite į šaldytuvą bent pusei valandos.
Kiaušinio baltymai išsukami su 0,5 stiklinės cukraus ir sumaišomi su krakmolu.
Didesnė dalis tešlos sutarkuojama į kepimo formą pateptą margarinu. Supilama mėlynių uogienė. Sutarkuojama mažesnė tešlos dalis ir užpilama baltymų plakiniu.
Kepama 150 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.