1.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek pravėsti.
2.
Tešlai kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Nuolat plakant, plona srovele supilti sviestą. Berti miltus, minkyti vienalytę tešlą.
3.
Iš tešlos suformuoti rutulį, dėti į maišelį ir į šaldytuvą, kol paruošime įdarą, apie 40 minučių.
4.
Pirmiausia įdarui paruošti svarainius: juos nuvalyti ir supjaustyti skiltelėmis. Kuo ploniau supjaustysite, tuo trumpiau juos reikės virti.
5.
Puode įkaitinti maždaug litrą vandens. Suberti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Sudėti svarainius. Kaitinti, kol pradės virsnoti. Sumažinti kaitrą ir virti sirupe apie 20 - 30 minučių, kol pradės minkštėti. Paragaukite, ar nėra pernelyg rūgštu, jei reikia, berkite dar cukraus ir šiek tiek pakaitinkite. Išvirusius nukošti. Sirupo neišpilkite, juo galima gardinti arbatą.
6.
Obuolius nuvalyti ir supjausti kubeliais. Sumaišyti su svarainiais.
7.
Atvėsintą tešlą padalinti į dvi dalis: vieną mažesnę, kitą - didesnę.
8.
Didesnę dalį iškočioti ir dėti kepimo formos (naudojau 23 cm skersmens, nuimamais kraštais, kepimo popieriumi išklotu dugnu) dugne, suformuojant neaukštus kraštelius.
9.
Sudėti obuolių ir svarainių įdarą.
10.
Likusią tešlą sutrupinti arba stambiai sutarkuoti. Tolygiai užbarstyti ant įdaro.
11.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia) apie 40 minučių, kol paskrus viršus.
12.
Iškepusį palikti apie 10 minučių pastovėti sutvirtėti, tik tuomet pjaustyti.