Nulupame svogūnus, česnaką ir imbierą. Juos smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname maždaug 5 minutes.
Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabaliukai.
Įtriname kalakutieną prieskoniais tokiais, kaip druska, pipirai ir žolelės.
Kai svogūnai apkempa, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną. Užpilame 150 ml vandens t.y. pusę stiklinės ir uždengę dangčiu troškiname 10 min.
Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.
Kai vištiena išsitroškina, sudedame į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges ir patroškiname dar 10 min.
Kol vištiena baigia troškintis, puode užverdame 200ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti 5-10 min.
Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekiame su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.
Skanaus
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos:
www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis