Autorius apie receptą:
Perlinės kruopos mano virtuvėje išgyvena tikrą renesansą ir kuo toliau, tuo labiau aš jas pamėgstu ir stengiuosi, kuo daugiau su jomis gaminti. Troškinys su širdelėmis toks
Perlinės kruopos mano virtuvėje išgyvena tikrą renesansą ir kuo toliau, tuo labiau aš jas pamėgstu ir stengiuosi, kuo daugiau su jomis gaminti. Troškinys su širdelėmis toks netikėtas sprendimas, bet labai skanus.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės
perlinių kruopų
500 gramų
vištų širdelių
1 vienetas
morkų
1 vienetas
svogūnų
1 šlakelis
aliejaus
1 žiupsnelis
pipirų
pagal poreikį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kruopas užpilti vandeniu ir palikti brinkti per naktį.
2.
Širdeles pirmiausiai galite apvirti bent 20 min pasūdytame vandenyje. Arba iškarto supjaustyti pailgais gabalėliais, suprieskoniuoti ir apkepti, o paskui, įpylus vandens patroškinti, kol jos suminkštės. Aš visada apverdu, man taip paprasčiau. Taigi viename puode verdame perlines kruopas, kol jos išvirs ir suminkštės. Kitame puode dedame virti širdeles su keliais lauro lapeliais, pipirais ir žiupsniu druskos.
3.
Svogūną ir morką nulupame. Svogūną supjaustome mažais gabalėliais, morką sutarkuojame.
4.
Gerai įkaitiname aliejų, sudedame apvirtas ir supjaustytas pailgais šiaudeliais širdeles, jos apkepus, sudedame daržoves. Dar pakepiname, kelias minutes. Suverčiame kruopas ir viską patroškiname apie 5 - 10 min. Jeigu norisi troškinį galite gardinti šaukštu pomidorų padažo, man jo čia visai nepritrūko. Valgome su raugintu agurku.