Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas
bemielės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
385 gramai
kondensuoto pieno, saldinto
(1 indelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlą šiek tiek atšildyti, bet ne visiškai. Subadyti šakute. Tešlos lapelius supjaustyti į ilgas juosteles.
2.
Į kepimo popieriumi patiestą skardą dėti juosteles. Tarp juostelių palikti tarpus, nes kepant plečiasi. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių.
3.
Grietinėlę išplakti iki standumo, plona srovele supilti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti.
4.
Į 26 cm skersmens atsegamą kepimo formą įtiesti maistinę plėvelę (palikite ilgesnius kraštus, kad būtų kuo uždengti tortą). Į formą dėti pirmą sluoksnį kremo. Tada sudėti juosteles vieną šalia kitos, per ilgas - perlaužti, kad tilptų į formą. Vėl dėti sluoksnį kremo, po to juostelės, vėl kremas, juostelės.
5.
Likusias juosteles sutrupinti.
6.
Tortą uždengti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve per naktį.