Autorius apie receptą:
Tradicinis šeimos tiramisu - pavyksta labai skanus, puikus pasirinkimas, kai norisi deserto, o ypač patiks mėgstantiems kavą.
Tradicinis šeimos tiramisu - pavyksta labai skanus, puikus pasirinkimas, kai norisi deserto, o ypač patiks mėgstantiems kavą.
Gian Luca Demarco
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų
kiaušinių
1 kilogramas
maskarponės sūrio
400 gramų
biskvitinių pirštelių
(“Damų piršelių”)
400 mililitrų
kavos
10 šaukštų
cukraus
pagal poreikį
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atskiriame baltymus nuo trynių ir į masę beriame 10 šaukštelių cukraus.
2.
Plakame, kol masė taps tąsi ir balkšva. Iš lėto įmaišome maskarponės sūrį. Išplakame baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų.
3.
Atsargiai įmaišome baltymus į maskarponės, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
4.
Ant dugno dedame 1 cm storio sluoksnį kremo, pabarstome kakava ir dedame kavoje pamirkytus sausainius. Vėl dedame kremą, kakavą, sausainius.
5.
Tiramisu palaikome 6 val. šaldytuve ir pabarstome kakava. Skanaus!