Tortas su maskarponės kremu "Baltas miškas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Tortas su maskarponės kremu "Baltas miškas"
Tortas su maskarponės kremu "Baltas miškas"
Tortas su maskarponės kremu "Baltas miškas"
Tortas su maskarponės kremu "Baltas miškas"
Autorius apie receptą: Tortas gimė eksperimento būdu, supaprastintas, ne toks šokoladinis Juodo miško variantas. Čia naudojau šviežias trešnes, patiko labai labai. Ne sezono metu puikiai tiks ir Tortas gimė eksperimento būdu, supaprastintas, ne toks šokoladinis Juodo miško variantas. Čia naudojau šviežias trešnes, patiko labai labai. Ne sezono metu puikiai tiks ir šaldytos trešnės/vyšnios arba iš kompoto. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
300 gramų miltų
250 gramų cukraus
150 gramų sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
420 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
Šokoladiniam kremui:
120 gramų juodojo šokolado
60 mililitrų pieno
Įdarui:
200 gramų vyšnių
Sulaistymui:
3 šaukštai cukraus (apytikriai)
pagal poreikį vandens (šilto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kad masę padidėtų ir pabaltų. Ištirpintą sviestą supilti į kiaušinių masę ir išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, dalimis suberti į sviesto ir kiaušinių masę. Ir maišyti iki vientisos masės.
3.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą į formą, tolygiai paskirstyti ir kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Įkišus ir ištraukus pagaliuką jis turi būti neaplipęs tešla. Biskvitą atvėsinti ir supjaustyti į 3 lakštus.
4.
Maskarponės kremui šaltą grietinėlę išplakti su cukraus pudra, kol ji taps standi, ir atsargiai šaukštu sumaišyti su maskarponės sūriu.
5.
Šokoladą sulaužyti gabalėliais, sudėti į indą ir įpilti pieno. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą su pienu ir palikti atvėsti.
6.
Sulaistymui šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi ar cukraus pudra, kol cukrus ištirps.
7.
Į tortinę dėti pirmą biskvitą, sulaistyti 2 - 3 šaukštais sirupo. Aptepti 1/2 tirpinto šokolado. Užtepti 1/3 maskarponės kremo, sudėlioti apie 200 gramų vyšnių ir ant viršaus dėti antrą biskvito lakštą.
8.
Vėl sulaistyti sirupu, aptepti likusius šokoladu ir vėl dėti 1/3 dalį maskarponės kremo. Tada sulaistyti trečią biskvitą ir šlapia puse dėti ant kremo. Torto viršų ir šonus aptepti likusius maskarponės kremu ir puošti pagal savo fantaziją. Palikti tortą nakčiai šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital