1.
Cukrų suberti į dubenį, dėti sviestą, išplakti elektriniu plakikliu iki purios masės, plakti apie 5-10 minučių.
2.
Į paruoštą masę pilti vanilę, berti druską ir dar kartą išplakti. Tuomet įmušti kiaušinį ir išplakti.
3.
Į paruoštą skystą masę po truputį įmaišyti miltus, aš dar papildomai išsijojau, kad nebūtų gumuliukų. Berti miltus per kelis kartus, kad būtų lengviau išmaišyti tešlą.
4.
Paruoštą tešlą uždengti maistine plėvele ir 20-30 minučių palaikyti šaldytuve.
5.
Ant kočiojimo paviršiaus pabarstyti miltų. Imti dalį tešlos ir iškočioti 4-5 mm storio lakštą. Ant tešlos įspausti pasirinktus ornamentus. Kočėlą ir formas pabarstykite miltais, kad nekibtų. Paruoštus sausainius laikyti šaltai - 20-30 minučių palaikyti šaldytuve prieš kepant, kad ornamentai išliktų ryškesni ir neišplauktų.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje su viršus-apačia funkcija 10-15 minučių.