Tobulas rabarbarų pyragas su plikytu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Tobulas rabarbarų pyragas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Lengva rūgštelė ir saldumas, plikytas kremas ir minkšta tešla! Tikrai dėmesio vertas pyragas. Naudojau 20×15 cm kepimo formą.
Lengva rūgštelė ir saldumas, plikytas kremas ir minkšta tešla! Tikrai dėmesio vertas pyragas. Naudojau 20×15 cm kepimo formą.
Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
80 gramų rudojo cukraus
30 gramų migdolų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės
Įdarui:
400 gramų rabarbarų
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas rudojo cukraus
Kremui:
650 gramų pieno
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas kiaušinių
55 gramai kukurūzų krakmolo
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Į dubenį berti miltus, berti migdolų miltus, kepimo miltelius, vanilę, įmušti kiaušinį, dėti sviestą, berti rudąjį cukrų, išmaišyti ir užminkyti minkštą ir vientisą tešlą.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į 2 dalis - viena dalis turi būti didesnė, kita mažesnė.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi (naudojau 20×15 cm formą). Didesnę tešlos dalį iškloti ant kepimo formos dugno ir dėti į šaldytuvą. Mažesnę tešlos dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
5.
Kremui paruošti, pieną supilti į puodą ir pašildyti iki virimo.
6.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir krakmolą, sumaišyti iki vientisos masės.
7.
Pienui beveik užvirus, po truputį pilti ant kiaušinių masės ir gerai išmaišyti.
8.
Visą gautą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti iki 90 laipsnių temperatūros (tokiu būdu nuplikome kiaušinius). Kremą reikia nuolat maišyti, kad neprisviltų ir kai tik pradeda kremas tirštėti nukelti puodą nuo kaitros. Kremas turi būti pakankamai tirštas, leisti šiek tiek atvėsti.
9.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti 1 cm gabaliukais, berti cukrų ir krakmolą, viską išmaišyti.
10.
Ant tešlos pagrindo sudėti rabarbarų masę, tuomet pilti plikytą kremą ir patrupinti atidėtus tešlos trupinius ant viršaus.
11.
Kepti jau įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol gražiai paruduos.
12.
Iškepusį pyragą būtinai gerai atvėsinti kambario temperatūroje, o po to dėti į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų.
13.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital