1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Į dubenį berti miltus, berti migdolų miltus, kepimo miltelius, vanilę, įmušti kiaušinį, dėti sviestą, berti rudąjį cukrų, išmaišyti ir užminkyti minkštą ir vientisą tešlą.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į 2 dalis - viena dalis turi būti didesnė, kita mažesnė.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi (naudojau 20×15 cm formą). Didesnę tešlos dalį iškloti ant kepimo formos dugno ir dėti į šaldytuvą. Mažesnę tešlos dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
5.
Kremui paruošti, pieną supilti į puodą ir pašildyti iki virimo.
6.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir krakmolą, sumaišyti iki vientisos masės.
7.
Pienui beveik užvirus, po truputį pilti ant kiaušinių masės ir gerai išmaišyti.
8.
Visą gautą masę supilti atgal į puodą ir kaitinti iki 90 laipsnių temperatūros (tokiu būdu nuplikome kiaušinius). Kremą reikia nuolat maišyti, kad neprisviltų ir kai tik pradeda kremas tirštėti nukelti puodą nuo kaitros. Kremas turi būti pakankamai tirštas, leisti šiek tiek atvėsti.
9.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti 1 cm gabaliukais, berti cukrų ir krakmolą, viską išmaišyti.
10.
Ant tešlos pagrindo sudėti rabarbarų masę, tuomet pilti plikytą kremą ir patrupinti atidėtus tešlos trupinius ant viršaus.
11.
Kepti jau įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol gražiai paruduos.
12.
Iškepusį pyragą būtinai gerai atvėsinti kambario temperatūroje, o po to dėti į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų.
13.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.