Autorius apie receptą:
Na ir aptingau aš čia paskutiniu metu. Tai gerai, kad bent pyragų yra tinginiams. Mamos dienai ruošiau Tinginių „Napoleoną“ su kava, tėčio dienai taip pat tinginukas,
Na ir aptingau aš čia paskutiniu metu. Tai gerai, kad bent pyragų yra tinginiams. Mamos dienai ruošiau Tinginių „Napoleoną“ su kava, tėčio dienai taip pat tinginukas, įprastas ir tikriausiai visiems gerai žinomas Tinginių „Napoleonas“. Tik jo kremą aš pagaminau ne tokį saldų, šiek tiek gaivesnį, nei įprastai mums žinomas.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų
sluoksniuotos tešlos
397 gramai
kondensuoto pieno, saldinto
(1 skardinės)
200 gramų
sviesto
(kambario temperatūros)
1 vienetas
citrinų
4 šaukštai
grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildome ir supjaustome piršto storio juostelėmis, per visą tešlos ilgį.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Juosteles sudedame į skardą ir kepame apie 10 – 12 min. Tešlos juosteles atvėsiname, kelias juosteles pasiliekame trupiniams.
3.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu iki purios masės. Įmaišome grietinę.
4.
Nutarkuojame citrinos žievelę. Iš pusės citrinos įspaudžiame sultis į kremą. Kremą gerai išplakame.
5.
Maistinę plėvelę pasitiesiame ant stalo. Truputį patepame kremu. Dedame juostelių, ant viršaus vėl tepame kremo, dedame vėl tešlos juosteles. Patepame kremu. Maistinės plėvelės pagalba susukame į ritinėlį. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš pagaminau 2 ritinėlius.
6.
Tešlos juosteles sutrupiname iki smulkių trupinių. Tinginukus apibarstome trupiniais. Pjaustome rieklėmis ir valgome.