Autorius apie receptą:
Neapsigaukit - nors ingredientų nėra daug, bet skonis stiprus ir ryškus. Kas keisčiausia, man čia patiko salieras, nors šiaip aš jo nesu mėgėja. Žodžiu, tikras komandinis
Neapsigaukit - nors ingredientų nėra daug, bet skonis stiprus ir ryškus. Kas keisčiausia, man čia patiko salieras, nors šiaip aš jo nesu mėgėja. Žodžiu, tikras komandinis žaidimas.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai
tilapijos
2 vienetai
poro
1 vienetas
salierų šaknų
1 vienetas
citrinų
2 šaukštai
sviesto
pagal poreikį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Porų baltąją dalį nupjaukite ir susmulkinkite žiedais. Salierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 5 min. Po 2 min. suberkite porus ir baikite virti. Nusunkite, nuvarvinkite.
2.
Žaliąją porų dalį išskirstykite ir palaikykite pora minučių karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lankstūs.
3.
Žuvis išvalykite ir paruoškite kepimui. Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite jų odą. Įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Sviestą sumaišykite su citrinos sultimis. Po mažą gabaliuką sviesto dėkite į žuvies vidų ir dar užtepkite šiek tiek ant viršaus. Žuvis apvyniokite porais.
4.
Susmulkintą salierą ir porus pagardinkite prieskoniais, druska, dėkite į kepimo indą, guldykite žuvis.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.