Autorius apie receptą:
Koks gėris yra šviežios bulvytės su padažu, tikriausiai žino daugelis. Tik gaila, kad prie padažo šiais metais nerastume miške grybų nei su žiburiu. Tad padažą ruošiau be
Koks gėris yra šviežios bulvytės su padažu, tikriausiai žino daugelis. Tik gaila, kad prie padažo šiais metais nerastume miške grybų nei su žiburiu. Tad padažą ruošiau be jų. O bulvytės, tiesa, jau iš savo daržo. Nepamenu, kad taip anksti jau būtume valgę savo šviežias bulves. Šįmet viskas suauga daug anksčiau.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas
bulvių
(šviežių)
200 mililitrų
grietinėlės
3 riekelės
šoninė
(plonų)
30 gramų
sviesto
1 pundelis
svogūnų laiškų
1 pundelis
krapų
pagal poreikį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuplauname, sudedame į puodą, pagardiname druska, svogūnų laiškais ir krapais. Išverdame.
2.
Ruošiame padažą. Supjaustome šoninę gabalėliais mažais. Sudedame į keptuvę, kaitiname, kol taps gražios auksinės spalvos. Supilame grietinėlę ir kaitinane, kol pradės tirštėti. Suberiame smulkintus svoūnų laiškus ir krapus, beriame druskos.