Svieste keptų grybų užkandėlės

AUTORIUS:
Eglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Svieste keptų grybų užkandėlės
Svieste keptų grybų užkandėlės
Svieste keptų grybų užkandėlės
Svieste keptų grybų užkandėlės
Svieste keptų grybų užkandėlės
Svieste keptų grybų užkandėlės
Autorius apie receptą: Šį užkandį būtina pasigaminti vos grįžus iš grybavimo. Patiekalui naudojami gražiausi, sveikiausi, švariausi grybai. Gaminau su baravykais ir rudmėsėmis, taip pat tinka Šį užkandį būtina pasigaminti vos grįžus iš grybavimo. Patiekalui naudojami gražiausi, sveikiausi, švariausi grybai. Gaminau su baravykais ir rudmėsėmis, taip pat tinka ir voveraitės. Galima ruošti su šviesia duona, tamsia ar kita mėgstama. (...daugiau) Eglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
4 vienetai baravykų (arba 10 - 15 rudmėsių kepurėlių)
20 gramų sviesto
3 šakelės čiobrelių (šviežių)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
5 riekelės šviesios duonos
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grybus nuvalome drėgnu skudurėliu, kotus paskutame peiliuku, nuvalome nešvarumus. Neplauname!
2.
Baravykus supjaustome išilgai, išlaikant grybo formą.
3.
Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir išlydome sviestą.
4.
Į keptuvę vienu sluoksniu dedame baravykų riekeles (arba rudmėsių kepurėles) ir kepame iš abiejų pusių kol suminkštės ir apskrus. Kepant pabarstome druska ir pipirais. Nuskiname čiobrelio lapelius, pabarstome kepamus grybus (čiobrelių kotelius galime sudėti į keptuvę šalia grybų, jie pagerins sviesto skonį).
5.
Duonos riekeles patepame sviestu ir paskrudiname iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki lengvai paruduos.
6.
Iškeptus grybus patiekiame ant skrudintų duonos riekelių.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Eglė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital