LaMaistas TV laida - "Gaminame iš grybų"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-04
LaMaistas TV laida - "Gaminame iš grybų"

Šio sekmadienio, spalio 4 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius svečiavosi jaukioje Sofos Ūkininkų sodyboje ir su šeiminke Egle ruošė ypatingai gardžius patiekalus iš rudens gėrybių - grybų.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

Laidos viešnia Eglė pamini, kad šių metų grybų kiekis maloniai nustebino, nes jų auga labai daug ir tokiose vietose, kur net nesitikėtum jų atrasti. Tad tai puiki galimybė išbandyti įvairiausius, gardžiausius patiekalus su grybais. Eglė primena, kad rudmėsių grybus galima sumaišyti su kitais grybais, tačiau patikrinti labai nesudėtinga - rudmėsių grybus nupjovus jie turi savybę pamėlynuoti.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos viešnia Eglė ruošė svieste keptų grybų užkandėles. Vos tik prisirinkus grybų labai tinka ruošti šį užkandį, nes šiam patiekalui naudojami tik gražūs, sveiki ir švarūs grybai. Šiuos keptus ant sviesto baravykus labai tinka dėti ant duonos riekelės ir tiekti kaip užkandėlę. Eglė pamini, kad užkandį gamino su baravykais ir rudmėsėmis, bet puikiai pavyks ir su voveraitėmis.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Eglė primena, kad labai svarbu šių grybų nešlapinti, puikiai tiks nuvalyti juos rankšluosčiu ar paskusti peiliuku. Sušlapinti grybai troškinasi, o ne skrunda, praranda dalį savo puikaus skonio, miško kvapo ir nuostabaus aromato.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Talentingasis laidos šefas Vylius pamini ir grybus, vadinamus kalpokais. Šie balti maži grybukai labai praverčia kaip puikus prieskonis virtuvėje. Grybukus reikia sudžiovinti, sumalti ir tuomet šiais intensyvaus ir labai puikaus skonio milteliais gardinti sriubas, troškinius ir kitus mėgstamus patiekalus.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vylius gamino maltos mėsos kukuliukus grybų padaže. Šis patiekalas puikiai tiks pietums - nesudėtinga paruošti, bet kaip skanu ragauti! Patiekalą Vylius pagardina šviežia kalendra, ją galima pakeisti pertražolėmis, tačiau svarbu žalumynus dėti pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotų savo puikų aromatą ir skonį.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidoje Vylius su šviežia duonele ragavo ZIGMO stintenių ikrų užtepėlę. Vylius duonos riekeles aptepė užtepėle ir pagardino apkepintais grybais - tobulas rudens skonis! Daugiau ZIGMO receptų rasite čia.

 

ZIGMO ikrų užtepėlė puikiai dera su šviežiais kepintais grybais

 

Antrasis laidos šefas Tomas parodė, kaip paruošti gardžias šviežių baravykų salotas, kurias gardino su puikiu balzaminiu grybų padažu. Tomas pamini, kad šioms salotoms tinka naudoti tik baravykus, o vienas svarbiausių dalykų - jų nepadauginti ir nevalgyti prieš pat einant miegoti.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Tomas gamino balzaminį grybų padažą. Šis padažas nesudėtingai paruošiamas, reikia tik šiek tiek kantrybės iki kol balazmiko actas verdamas nugarins savo intensyvų acto aromatą. Šiuo padažu puikiai tinka gardinti salotas, o Tomas šį kartą gardino šviežių baravykų salotas.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital