Į puodą įpilti 1 1/2 l vandens, sudėti kaulus ir virti. Putas nugraibyti. Prieskoninius šakniavaisius (morką, petražolę, salierą) ir žaliąją poro dalį nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti. Daržoves , svogūnus ir prieskonius suberti į nuovirą. Virti 2 valandas.
Puode užvirinti vandenį ir sudėti šiaudeliais supjaustytius kopūstus. Užvirinti, po 2 minučių išgriebti ir perpilti šaltu vandeniu.
Bulves nulupti, baltąją poro dalį supjaustyti žiedeliais.
Nuovirą perkošti. Smulkiai supjaustytas bulves ir kopūstus sukrėsti į puodą su nuoviru. Pavirti 10 minučių, po to sudėti dešreles, supjaustytą porą ir viską užvirinti.
Išvirusią mėsą supjaustyti mažais kubeliais, suberti į sriubą ir pašildyti.
Sriubą pagardinti petražolėmis, jei reikia įberti prieskonių. Galima pagardinti šaukštu grieitinės. Prie dešrelių patiekti garstyčių.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)