1.
Iš pradžių paruošiame kepimo formą (naudojau 18 cm formą su nuimamais kraštais): dugną išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir apibarstome manų kruopomis. Jei turite 2 tokio dydžio formas, paruoškite abi.
2.
Išspaudžiame 1/2 apelsino sultis.
3.
Į dubenį pilame kondensuotą pieną, aliejų ir išplakame. Įtarkuojame vieno apelsino žievelę, beriame kepimo miltelius ir sodą. Ant sodos pilame 2 šaukštus citrinos sulčių (turi suputoti). Ir išplakame vėl. Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame 1/2 apelsino sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Tešla turi būti tiršta ir puri.
4.
Tešlą padaliname į dvi dalis, vieną dalį pilame į kepimo formą. Dubenį su likusia tešla uždengiame plėvele.
5.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, reiškia iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį ištraukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti. Išimame iš formos ir atvėsiname.
6.
Taip pat iškepame antrą biskvitą.
7.
Atvėsusius biskvitus perpjauname pusiau (viršų nupjauname) ir uždengiame plėvele arba dedame į maišelius.
8.
Kremui 200 g šokolado ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname.
9.
Iš 2 apelsinų išspaudžiame sultis (man išėjo apie 270 ml).
10.
Į dubenį dedame maskarponės sūrį, plakant, supilame šokoladą ir 1/3 apelsinų sulčių (maždaug 90 ml).
11.
Surenkame tortą (aš tai dariau kepimo formoje). Šonus išklojame kepimo popieriumi. Dedame biskvitą. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis (apie 45 ml), ant viršaus tepame 50 g džemo.Tolygiai paskirstome 1/5 kremo. Ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis ( apie 45 ml), tepame 50 g džemo, paskirstome 1/5 kremo. Ir kartojame vėl: ant kremo dedame trečią biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (45 ml), tepame džemą (50 g), paskirstome 1/5 kremo. Ant kremo dedame ketvirtą biskvitą, sulaistome apelsinų sultimis (45 ml), paskirstome likusi kremą.
12.
Tortą pastatome į šaldytuvą 1 val.
13.
Glajuj į prikaistuvį dedame sviestą, 100 g šokolado. Ištirpiname ant silpnos ugnies.
14.
Glajų atvėsiname ir apipilame tortą.
15.
Papuošiame smulkintais riešutais ir šokolado drožlėmis.