Šokoladinis marmurinis keksas - be kiaušinių

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis marmurinis keksas - be kiaušinių
Autorius apie receptą: Tikrai labai skanus. Naudojau 25 cm ilgio kekso formą. Tikrai labai skanus. Naudojau 25 cm ilgio kekso formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų kefyro (arba skystesnio jogurto, kambario temperatūros)
170 gramų cukraus (apytikriai)
150 gramų žemės riešutų sviesto
100 mililitrų aliejaus (be kvapo)
50 gramų šokolado drožlių
15 gramų kakavos
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai obuolių acto
pagal skonį vanilės
Glajui:
60 gramų šokolado (apytikriai)
30 mililitrų pieno (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti kefyrą, berti cukrų, vanilę, pilti aliejų, išmaišyti, plakti nereikia. Tuomet įsijoti miltus.
2.
Į dubenėlį berti sodą, pilti obuolių actą ir išmaišyti, supilti į dubenį su paruošta tešla, išmaišyti.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į 2 lygias dalis.
4.
Riešutų sviestą trumpai pašildyti.
5.
Į vieną tešlos dalį įmaišyti riešutų sviestą ir šokolado drožles. Į likusią tešlos dalį berti kakavos miltelius ir permaišyti.
6.
Kepimo formą (naudojau 25 cm kekso formą) ištiesti kepimo popieriumi, dėti porą šaukštų šviesios tešlos, tuomet porą šaukštų tamsios ir taip vis sluoksniuojant sudėti visą tešlą. Tuomet pamaišyti mediniu smeigtuku arba šakute.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60-65 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus.
8.
Kai keksas iškeps, jį uždengti rankšluosčiu ir palikti visiškai atvėsti. Tuomet keksą atsargiai išimti.
9.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, pilti pieną ir ištirpinti. Aplieti keksą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital