Autorius apie receptą:
Šis receptas yra iš mano mamos užrašų knygelės ir būtent tokią slyvų uogienę ji gamindavo, tik prieskonius pridėjau nuo savęs, nes čia jie labai tinka. Pagal šį receptą
Šis receptas yra iš mano mamos užrašų knygelės ir būtent tokią slyvų uogienę ji gamindavo, tik prieskonius pridėjau nuo savęs, nes čia jie labai tinka. Pagal šį receptą išvirsite tikrą slyvienę, kurioje liks standūs slyvų gabaliukai (tą standumą suteikia slyvų užpylimas cukrumi ir palaikymas užpylus). O jeigu norite ne slyvienės, o slyvų džemo, tada slyvų užpylę cukrumi nelaikykite - tiesiog viską berkite į puodą ir virkite iškart.
(...daugiau)(...mažiau)
Eglė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
slyvų
(violetinių arba raudonų)
1 kilogramas
cukraus
5 vienetai
gvazdikėlių
1 vienetas
cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Jeigu norite, kad uogienė standžiau tilptų į stiklainiukus, galite slyvų puseles perpjauti dar pusiau, jog liktų ketvirčiai. O jeigu tingisi ar norisi stambesnių slyvų gabaliukų, palikite puseles.
2.
Slyvas suberkite į puodą ir užberkite cukrumi. Palikite pastovėti keletą valandų, kol slyvos išskirs sulčių.
3.
Tada viską užvirinkite, įdėkite cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir palikite pastovėti dar 12 valandų (aš palieku tiesiog per naktį).
4.
Viską vėl užkaiskite ir nuo užvirimo virkite apie 20-30 minučių iki slyvos suminkštės (tiesiog paragaukite, ar jau minkštos). Išgriebkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius.
5.
Karštą slyvų uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
6.
Slyvų uogienę, kaip ir kitas uogienes, laikykite vėsesnėje, tamsioje vietoje.