Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
3 lapai
sluoksniuotos tešlos
300 gramų
kalakutų krutinėlės
150 gramų
pievagrybių
1 vienetas
paprikos
1 vienetas
svogūnų
1 vienetas
kiaušinių
1 šaukštas
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlą laikome kambario temperatūroje, kol suminkštėja.
2.
Kalakutienos filė pakepame ant keptuvės (arba galima naudoti likučius nuo kito patiekalo, pvz. keptos orkaitėje paukštienos).
Jai iškepus - atvėsiname ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
3.
Ant įkaitusio aliejaus keptuvėje pakepame smulkintą svogūną, papriką, pievagrybius, kol visi ingredientai suminkštėja.
Juos sumaišome su smulkinta kalakutiena.
4.
Tešlos lapelius iškočiojame, kad suplonėtų, padaliname į tris dalis.
Viename krašte sudedame paruoštą įdarą ir užlenkę kraštus, suformuojame skarelę.
Taip padarome su visa tešla ir įdaru.
5.
Pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.