Sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais
Autorius apie receptą: Šios salotos - vienos mėgstamiausių mano šeimos. Jos daug lengvesnės ir gaivesnės, nei "Silkė pataluose". Jei mėgstate silkę, burokėlius, tai siūlau išbandyti ir šį mano Šios salotos - vienos mėgstamiausių mano šeimos. Jos daug lengvesnės ir gaivesnės, nei "Silkė pataluose". Jei mėgstate silkę, burokėlius, tai siūlau išbandyti ir šį mano variantą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų burokėlių (nuluptų, orkaitėje keptų)
450 gramų silkių filė
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas obuolių (didelio, rūgštesnio)
Užpilui:
3 šaukštai majonezo (apytikriai, pagal poreikį)
3 šaukštai grietinės (apytikriai, pagal poreikį, neriebios)
1.5 šaukštelio garstyčių (apytikriai, pagal skonį, neaštrių)
šiek tiek citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiekvieną burokėlį suvynioti į foliją ir kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-2 val., priklauso nuo jų dydžio. Ar iškepė, patikrinti, įsmeigus šakute. Atvėsinti.
2.
Kai burokėliai atvės, juos nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais.
3.
Svogūną ir obuolį taip pat supjaustyti mažais kubeliais ir juos sumaišyti.
4.
Silkių filė supjaustyti juostelėmis.
5.
Užpilui dubenėlyje sumaišyti majonezą, grietinę, garstyčias ir smulkintus krapus, pagardinti pipirais, trupučiu citrinų sulčių. Druskos nededu, nes užtenka silkės sūrumo.
6.
Į kitą dubenį išdėlioti silkių gabaliukų sluoksnį, ant viršaus sudėti obuolio-svogūno sluoksnį, tada - burokėlių sluoksnį ir aptepti plonai užpilu. Vėl viską pakartoti: silkė, obuolys-svogūnas, burokėliai, užpilas. Palaikyti bent vieną valandą šaldytuve, kad skoniai susipintų.
7.
Patiekti su duona ar karštomis bulvėmis.
Patarimai:
Galite naudoti ir virtus burokėlius, bet kepti yra tikrai daug skanesni.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital