1.
Šokolado putėsiams šokoladą pasmulkinkite, sumaišykite su sviestu ir ištirpinkite dubenyje virš silpnai verdančio puodo. Svarbu, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Palikite šiek tiek atvėsti.
2.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus dėkite tik į labai sausą ir švarų indą.
3.
Į trynius suberkite 1,5 šaukšto cukraus ir plakite, kol sutirštės ir pabals. Įmaišykite atvėsintą kavą ir 1 šaukštelį vanilės pastos arba ekstrakto.
4.
Išplakite 200 g grietinėlės. Neperplakite: ji turi sutirštėti, tačiau išlikti vientisa, nepagelsti.
5.
Šokoladą įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Galite trumpai paplakti elektriniu plaktuvu, bet tik kol masės susimaišys. Tuomet švelniai įmaišykite grietinėlę.
6.
Baltymus sumaišykite su druska ir 0.5 šaukšto cukraus ir, maišant viena kryptimi, elektriniu plaktuvu išplakite iki labai standžių putų. Apvertus dubenį baltymai turi likti vietoje. Atsargiai viena kryptimi baltymus įmaišykite į šokolado masę. Putėsius sudėkite į taures ir palaikykite šaldytuve per naktį arba mažiausiai 2 valandas.
7.
Uogų užpilui Vyšnias užpilkite cukrumi, alkoholiu ir pakaitinkite, kol užvirs.
8.
Kelis šaukštus skysčio nupilkite, truputį pamaišykite, suberkite krakmolą ir išmaišykite plakimo šluotele iki vientisos masės. Supilkite į uogas ir nuolat maišant pakaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sutirštės. Atvėsinkite.
9.
Grietinėlės kremui į 250 g grietinėlės įpilkite 1 šaukštelį vanilės pastos ar ekstrakto ir suberkite kavos pupeles. Uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį (bent 8 valandas).
10.
Perkoškite grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki purumo. Neperplakite! Grietinėlei pradėjus tirštėti, sumažinkite elektrinio plaktuvo greitį ir stebėkite konsistenciją. Grietinėlė turi tapti puri, tačiau nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio.
11.
Deserto sluoksniavimas. Ant sustingusių šokoladinių putėsių paskirstykite uogų padažą. Sudėkite kavos skonio grietinėlės kremą. Pagardinkite juodojo šokolado drožlėmis. Galite skanauti iš karto arba iki patiekimo laikyti šaldytuve (jei dar kurį laiką desertus laikysite šaldytuve, taures uždenkite maistine plėvele arba įdėkite į maišelius, kad kremas neapdžiūtų).