Autorius apie receptą:
Visą vaikystę, jei tekdavo pusryčius valgyti pas močiutę, pamenu, visada prašydavau jos skaniųjų blynų! Dabar, turėdama savo vaikų, neretai iš jų irgi išgirstu, kad
Visą vaikystę, jei tekdavo pusryčius valgyti pas močiutę, pamenu, visada prašydavau jos skaniųjų blynų! Dabar, turėdama savo vaikų, neretai iš jų irgi išgirstu, kad pusryčiams nori būtent tų "storų ir minkštų" blynų. Receptas labai labai paprastas, paslaptis tik tokia, kad reikia labai stipriai, iki standumo išplakti kiaušinių baltymus.
(...daugiau)(...mažiau)
Malonumas Gaminti
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 mililitrų
pieno
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
kvietinių miltų
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
vanilės
pagal poreikį
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atsiskyriau kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Dubenėlyje šluotele išmaišiau trynius, druską ir vanilę. Įpyliau pieno, įsijojau miltus ir gerai išmaišiau, kad neliktų miltų gumuliukų.
3.
Kitame inde iki standumo išplakiau kiaušinių baltymus. Plakti reikia tikrai ilgai, nes kuo standesni baltymai, tuo puresni ir minkštesni blynai. Išplakusi baltymus labai lėtai ir atsargiai įmaišiau juos į tešlą. Įmaišyti reikia labai atsargiai ir lėtai, nes kuo daugiau oro baltymuose, tuo skaniau.
4.
Kepiau keptuvėje su aliejumi ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.