Redakcijos nuomonė:
Puikaus skonio, nesunkiai pagaminami ir labai estetiškai atrodantys eklerai. Puikiai tinka gardžiuotis tiek prie puodelio kavos ar abatos, tiek jaukiai ir nostalgiškai - prie
Puikaus skonio, nesunkiai pagaminami ir labai estetiškai atrodantys eklerai. Puikiai tinka gardžiuotis tiek prie puodelio kavos ar abatos, tiek jaukiai ir nostalgiškai - prie stiklinės pieno. Jeigu norite jų šiek tiek saldžių, į vandenį drauge su sviestu įdėkite 1-2 šaukštus cukraus. Šiuos eklerus galite įdaryti savo mėgiamu įdaru. Pavyzdžiui, jiems labai tiks varškės kremas (tiesiog varškę ištrinkite su trupučiu cukraus, vanilinio cukraus ir grietinės arba grietinėlės) arba tiesiog karamelizuotas kondensuotas pienas, kurį galite arba išsivirti patys, arba naudoti parduotuvėse parduodamą "Rududu".
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
240 mililitrų
vandens
150 gramų
miltų
100 gramų
sviesto
4 vienetai
kiaušinių
(naudojau M dydžio)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenyje ištirpinti sviestą (kaitinti kol užvirs), įberti druskos ir sumažinti temperatūrą. Tada įsijoti miltus ir pastoviai maišyti, kol masė atšoks nuo sienelių ir sušoks į gumulą
2.
Nukelti nuo virykles ir truputi atvėsinti (kokias 3-4 min). Tada po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno lėtai, bet kruopščiai išmaišant.
3.
Dėti į konditerinį maišą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus. Palikti tarp jų dosnius tarpus, bet kepdami jie pakyla apie 3 kartus.
4.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje ~6-7min, po to sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 15min.
5.
Į vidų galima dėti kremą. Tinka tortų, varškės kremai ir netgi rududu.