Autorius apie receptą:
Mano gimtasis kaimas, laukuose šiurenantis vakaro vėjelis, šviežios žolės ir miško kvapas... Tai mano vaikystės akimirkos... Senelis grįžtantis iš lauko darbų. Močiutė
Mano gimtasis kaimas, laukuose šiurenantis vakaro vėjelis, šviežios žolės ir miško kvapas... Tai mano vaikystės akimirkos... Senelis grįžtantis iš lauko darbų. Močiutė dengianti stalą vakarienei, ką tik iškeptos duonos kvapas ir kaip tikra "karalienė" viduryje stalo - silkė su kepintais svogūnais ir morkomis, o prie jos garuojanti bulvių košė. Nuostabūs vaikystės prisiminimai, kurie liks amžiams širdyje. Noriu, kad ir mano vaikai bei anūkai užaugę prisimintų mane ir mano patiekalus su tokia pačia meile ir šiluma, kaip tai darau aš. Receptas, kuris nereikalauja pristatymo, kurį žino ir mėgsta visi, kuris visiems sukelia nostalgiškus jausmus.
(...daugiau)(...mažiau)
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas
silkės
(su galva)
1 vienetas
morkų
1 vienetas
svogūnų
1 šaukštelis
pomidorų pastos
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną supjaustome kubeliais, o morką sutarkuojame burokine tarka.
2.
Daržoves kepame ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejaus. Į kepimo pabaigą įmaišome šaukštelį pomidorų pastos. Paliekame atvėsti.
3.
Silkei nupjauname galvą, perpjaunam silkę išilgai per pusę iki uodegos (dvi silkės pusės lieka sujungtos per uodegą), išimame visą vidų ir pincetu ištraukiam kaulus.
4.
Silkės puseles susukame į ritinėlius (į vidinę pusę) ir pripildome svogūno ir morkos įdaru.
5.
Tradiciškai patiekiame su bulvių koše bei juoda duona.