Autorius apie receptą:
Kūčių vakarienei ar kitai ypatingai progai puikiai tiks šis silkės receptas, kuriam neprireiks nei daug laiko, nei didelių pastangų.
Kūčių vakarienei ar kitai ypatingai progai puikiai tiks šis silkės receptas, kuriam neprireiks nei daug laiko, nei didelių pastangų.
Vilma
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas
silkių filė
1 vienetas
svogūnų
50 gramų
graikinių riešutų
pagal skonį
druskos
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
20 gramų
sviesto
(arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Vieno centimetro pločio gabalėliais supjaustoma silkės filė ir sudedama į pailgą lėkštę.
2.
Graikinius riešutus sulaužome ir paskrudinami sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pravėsę dar sumalami smulkintuve.
3.
Svogūnas supjaustomas griežinėliais ir pakepinamas svieste ant mažos kaitros. Paskaniname druska ir pipirais. Atvėsiname.
4.
Silkė padengiama atvėsusių svogūnų sluoksniu ir apibarstoma graikiniais riešutais.