Saldžiarūgštė agurkų ir svogūnų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Evelina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 244)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 244)
Agurkų ir svogūnų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios saldžiarūgštės salotos, kurioms gaminti tinka ir peraugę agurkai. Nuostabiai tinka prie mėsytės kaip garnyras ar šiaip pakabliuoti. Jeigu agurkai didesni, Labai skanios saldžiarūgštės salotos, kurioms gaminti tinka ir peraugę agurkai. Nuostabiai tinka prie mėsytės kaip garnyras ar šiaip pakabliuoti. Jeigu agurkai didesni, peraugę, tai prieš gamindami jiems išimkite sėklas (sverkite jau su išimtomis sėklomis). (...daugiau) Evelina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kilogramai agurkų
1.5 kilogramo svogūnų
200 mililitrų acto 9%
200 mililitrų aliejaus
200 gramų cukraus
3 šaukštai druskos
1 šaukštas garstyčių grūdelių (galima ir nedėti arba keisti 1-2 šaukštais garstyčių iš indelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus supjaustau riekelėmis jeigu agurkai mažesni arba ketvirčiais - jeigu didesni, svogūnus - pusžiedžiais arba žiedais, kaip labiau patinka. Agurkus ir svogūnus sudedu į didelį puodą, suberiu druską, cukrų, supilu actą, alieju ir garstyčių grūdelius ir viską išmaišau. Palieku pastovėti apie 12 valandų, vis permaišant kas kelias valandas, jog geriau išsiskirtų sultys.
2.
Mišrainę sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užpilu išsiskyrusio skysčio, jog daržovės būtų visiškai juo apsemtos. Tada užkaičiu didelį puodą vandens, jo apačioje patiesiu rankšluostėlį, sustatau ant jo stiklainius (pridengtus švariais, steriliais dangteliais, bet neužsuktus). Vandens puode turi būti tiek, kad apsemtų 2/3 stiklainių. Puodę vandenį užkaitinu ir stiklainius kaitintu iki agurkėliai ima keisti spalvą ir stiklainių viduje pradeda kilti pirmieji burbuliukai.
3.
Stiklainius užsuku dangteliais. Pastatau dangteliais žemyn ir palieku atvėsti. Laikau rūsyje.
AUTORIUS: Evelina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (35)
Ineta
2023-08-30 17:45
O pačia mase agurku su svogūnais reikia kaitinti? ATSAKYTI
ona
2023-08-16 08:54
Darau ,bet tik uzkaitinu puode ir i iskaitintus mikruskej stiklainius .viskas daug greiciau ATSAKYTI
Giedrė
2021-09-06 14:36
Labai geras receptas. Ačiū! Jau išbandžiau. Ragavome. Visiems labai patiko. Darau dar. Tik aš nuskutau agurkų žieves. Dabar dar dėsiu česnako ir kvapiųjų pipirų ATSAKYTI
Sandras As
2021-07-22 20:29
Pridejau ant sio kiekio anglisku garstyčių indeli, palaikius per nakt, uzkaitinau iki uzvirimo ir i stiklainius, nereikia sterilizuot, daug metu taip darau ir laikas susitaupo, ir paprasciau ATSAKYTI
Irma
2021-07-19 17:19
Neradau garstyciu grudeliu palaidu bet gal tiktu koks stiklainiukas jaupagamintu grudetu garstyciu? ATSAKYTI
Greta
2021-07-20 09:47
Aš jas ir dedu, tikrai skaniai gaunasi, tik tada druskos vos vos mažiau galima, nes garstyčios iš indelio jau turi šiek tiek druskos (nors nedaug, kokie 5g ant 200g indelio). ATSAKYTI
Sandra
2022-08-17 11:42
Darau kelinti metai šituos agurkus,ir labai tinka angliskos garstyčios,siemet pabandziau su ciberzile be garstyčių,labai patiko ATSAKYTI
Ligita
2023-08-17 19:24
Kiek dedate ciberžolės? ATSAKYTI
Sandra as
2020-08-18 00:58
Prisidedu prie pagyru siai misrainei, dar pabandykit ideti anglisku garstyciu indeli, tikrai labai skanu, jau 2 metai taip darau ATSAKYTI
Otilija
2021-08-08 17:40
O ar tinka prancūziškos? Nežinau kui skiriasi ATSAKYTI
Genė
2020-08-16 11:08
Aš dadr dedu galvytę česnako su kapoto, jei norisi truputėlį kitokios, tai įdedu šaukštelį ciberžolės ir žiupsnelį petražolių ir krapų, pakaitinu iki užvirimo ir į slojikus, nereikia jokio kaitinimo, už kloju, kol atvėsta, laikosi gerai, galima daryti didelius kiekius. Mes ją mėgstame! ATSAKYTI
Aistė
2021-08-03 11:04
O laikot irgi 12 valniki virimo? ATSAKYTI
Loreta
2020-07-26 14:21
Labai puiki mišrainė, kai reikia sunaudoti peraugusius agurkus. Tikrai super! ATSAKYTI
Daiva.
2020-07-24 10:33
Šių agurkų receptas labai puikus, skaniai gaunasi, bet aš dar įdedu kario. Super. ATSAKYTI
Viktorija
2019-09-04 10:45
Aš taip nesižaidžiu. Nepatogu ir kai reikia paimti iš puodo stiklainį - būna karštas ir bijau kad nenusiplikyčiau. Aš puode verdu, o kai pradeda burbuliukai kilti, užsuku ugnį ir su šaukštu mišrainę dedu į stiklainius. Užsuku, apverčiu ir palieku atvėsti. ATSAKYTI
Irma
2021-07-19 17:17
Man šis būdas irgi priimtinesnis ATSAKYTI
Laura
2019-08-18 13:30
Mano jau kaitinasi puode. Nezinau kiek laiko virti? ATSAKYTI
Agnė
2019-08-19 19:15
Priklauso nuo stiklainių dydžio - jei mažesni, apie 500 ml, tuomet užteks kokių 20 minučių, jei didesni 700 ml ar 1 litro talpos, gali reikėti ir 30 - 40 minučių pakaitinti. ATSAKYTI
Sandra
2022-08-17 11:43
Iki užvirimo ATSAKYTI
Lina
2019-08-14 07:12
Labai skanu. Pernai dariau, gerai laikesi. Ir siemet darysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital