Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti.
Kiaušinių trynius, šiltą vandenį elektriniu maišytuvu suplakti, po truputį suberti cukrų, įberti truputį druskos.
Gerai išsukti, kad ištirptų cukrus.
Kiaušinio baltymus plakti iki standžių putų. Taip vis sukant su pertraukom po truputį berti cukrų (3 šaukštai). Kai baltymuose nesijaus cukrus, tada trynių masę sumaišyti su baltymų mase.
Po to paruoštus miltus po truputį maišant berti į kiaušinių masę. Pagaliau mediniu šaukštu palengva maišant po truputį suberti paruoštus riešutus.
Paimti atidaromą torto formą, patepti sviestu, pabarstyti manų kruopomis ar pyrago džiūvėsėliais ir supilti paruoštą masę. Išlyginti. Kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Geriau kepti dieną prieš vartojimą, nes tada lengviau perpjauti. Tortą perpjovus, vieną skritulį įdėti atgal į formą.
Grietinėlę su cukrumi plakti iki standumo. Įmaišyti riešutus ir paskleisti ant pagrindo. Išlyginti ir uždėti antrą skritulį.
Padėti į šaldytuvą 7-9 val. ar daugiau.
Tiekiant į stalą, formą atidaryti ir tortą nustumti ant lėkštės.
Paviršiaus padengimui: 0,5 stiklinės grietinėlės išplakti su 0,5 šaukštelio cukraus. Padengti torto paviršių ir pabarstyti smulkintais riešutais.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)