Autorius apie receptą:
Rutuliukams pagaminti galite naudoti mėgstamiausio skonio sausainius, mėgstamus riešutus, taip pat įmaišyti papildomų ingredientų, tokių kaip susmulkintų džiovintų
Rutuliukams pagaminti galite naudoti mėgstamiausio skonio sausainius, mėgstamus riešutus, taip pat įmaišyti papildomų ingredientų, tokių kaip susmulkintų džiovintų vaisių, uogų, kokoso drožlių, įvairių pabarstukų, sėklyčių ir t.t. Į rutuliuko vidų galite įdėti šokolado gabaliuką. Jei turite daugiau laiko ir noro, rutuliukus apšlakstykite karštu šokoladu (ar keliais skirtingais šokoladais), apvoliokite kokoso drožlėse, kakavoje ar spalvotuose pabarstukuose.
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
397 gramai
karamelizuoto kondensuoto pieno
(kambario temperatūros)
180 gramų
sausainių
(naudojau 2/3 vanilinių ir 1/3 šokoladinių)
150 gramų
migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Migdolus suberiame į keptuvę, kepiname ant vidutinės ugnies, kol riešutai šiek tiek apskrunda. Vis pamaišome. Po to riešutus išimame iš keptuvės ir paliekame atvėsti.
2.
Sausainius sutrupiname.
3.
Atvėsusius riešutus susmulkiname peiliu. Į vieną dubenį sudedame sausainius ir riešutus, išmaišome. Atidedame į šalį nedidelę saują.
4.
Karamelizuotą pieną sumaišome su didžiąja dalimi riešutų ir sausainių.
5.
Drėgnomis rankomis formuojame golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus, juos apvoliojame sausainių - riešutų mišinyje. Rutuliukus palaikome apie 30 min. šaldutyve, kad šie sustingtų. Skanaus!