Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Raugui:
50 g mielių
250 g ruginių miltų
Tešlai:
425 g vandens
675 g rupių kvietinių miltų
18 g druskos
158 g džiovintų abrikosų
1 šaukštas margarino VILNIUS kepiniams
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasidarome raugą iš mielių ir ruginių miltų. Laikome 14 – 16 valandų.
Raugą sumaišome su kvietiniais miltais ir vandeniu. Išminkytą tešlą paliekame 30 minučių pastovėti.
Sudedame tirpintą margariną, druską ir abrikosus, tešlą perminkome ir paliekame 10 minučių, tada perminkome vėl paliekame 10 minučių, perminkome paliekame 30 minučių. Dar kartelį perminkome paliekame 60 minučių ir taip dar du kartus paliekant stovėti 60 minučių. Paskutinį kartą suformuojame norimos formos duonelę ir dedame į kepimo formą.
Kepame 20 minučių 250 C laipsnių temperatūroje ir dar 20 minučių 200 C laipsnių temperatūroje.