Autorius apie receptą:
Metas galvoti, kaip kiaušinius marginsime. Mano uošvis sakydavo - kuo kiaušinis gražesnis, tuo skanesnis. Aš su juo sutinku, ypač, jei margutis natūraliai gamintas. Mano
Metas galvoti, kaip kiaušinius marginsime. Mano uošvis sakydavo - kuo kiaušinis gražesnis, tuo skanesnis. Aš su juo sutinku, ypač, jei margutis natūraliai gamintas. Mano marginimo būdas yra labai paprastas, bet man pasirodė neįprastas. Margučiai išėjo tarsi drožinėti. Kinrožės arbata rūgštoka, o kartu su actu, manau, suformavo reljefinį raštą, nustebinusį tuos, kam juos dovanojau su geriausiais palinkėjimais.
(...daugiau)(...mažiau)
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
10 vienetų
kiaušinių
(baltais lukštais)
1 sauja
kinrožių arbatos
(dosnios)
1 sauja
žalumynų
(lapelių, svogūnų laiškų)
30 gramų
acto
700 mililitrų
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia verdančiu vandeniu užpilti kinrožes.
2.
Nevisai šviežius kiaušinius nuplauti gerai, kad neliktų riebalų. Apdėti juos svogūnų laiškais, žolynais, aprišti tvirtai tampriu skudurėliu.
3.
Arbatą nusunkti, į ją supilti actą. Užkaisti. Į beveik verdančią arbatą dėti aprištus kiaušinius. Turi apsemti. Bet kiaušiniai neturi būti šalti, nes gali sprogti. Aš manau, kad temperatūrinis šokas prisidėjo prie tokio rašto. Virti 10 min. Palikti pastovėti, kol viralas gerokai pravės.
Tai ar nesprogs kiaušiniai dedami į beveik verdantį vandenį?
ATSAKYTI
Justė
2023-04-05 10:10
Dėl to autorė ir mini, kad kiaušiniai neturi būti šalti, o šiltesni - kambario temperatūros.
ATSAKYTI
Aš
2023-04-04 11:22
Bet čia ne skonis,o tiesiog margučio marginimo būdas. Ar tinka tokie konkursui?
ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2023-04-04 16:03
Kadangi konkursas vyksta per Velykų laikotarpį, galima siųsti receptus ir margučių marginimui, svarbu, kad jie būtų dažyti natūraliomis priemonėmis - arbata, kopūstu, svogūnu ir panašiai. :)
ATSAKYTI