Raudono biskvito tortas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Raudono biskvito tortas su maskarponės kremu
Raudono biskvito tortas su maskarponės kremu
Raudono biskvito tortas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus tortas su raudono biskvito padais, maskarponės - grietinėlės kremu, uogų ir mango pertepimu. Labai skanus tortas su raudono biskvito padais, maskarponės - grietinėlės kremu, uogų ir mango pertepimu. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
9 gramai grietinėlės standiklio (nebūtina)
pagal skonį cukraus pudros
pagal skonį vanilės
pagal skonį citrinos žievelės
1 sluoksnis:
150 gramų uogų (naudojau šaldytas avietes, raudonus ir juodus serbentus)
40 mililitrų vandens (apytikriai)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (su kaupu)
pagal skonį cukraus
2 sluoksnis:
1 vienetas mango vaisiaus (didelio, gerai sunokusio)
50 mililitrų mango sulčių (apytikriai)
1 šaukštelis želatinos
pagal skonį cukraus
Biskvitui:
270 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų kefyro
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
125 gramai sviesto (minkšto)
10 gramų kakavos (šviesesnės)
2 šaukšteliai obuolių acto
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį maistinių dažų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilę ir išplakti iki purios masės. Tuomet įmušti po vieną kiaušinį ir toliau plakti, bet neilgai, tik iki vientisos masės. Dėti dažus, pilti kefyrą, berti druską, įsijoti miltus ir kakavą, išmaišyti.
2.
Į dubenėlį berti sodą, pilti obuolių actą, išmaišyti. Sudėti į dubenį su tešla ir permaišyti.
3.
Į dvi formeles (naudojau 20 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių ir supilti tešlą į abi formeles po lygiai. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
4.
Kai biskvitai iškeps, palikti formoje iki kol šiek tiek atvės, tuomet atsargiai išimti, apversti ant grotelių ir uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti iki kol visiškai atvės. Perpjauti kiekvieną biskvitą į dvi dalis.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 - 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes. Jei pas jus orkaitė kepa stipriai, tai gali užtekti ir 25 minučių.
6.
Pirmam sluoksniui puodą berti uogas, pilti vandenį, berti cukrų, krakmolą ir užvirti. Truputį pavirti ant mažos ugnies iki kol pradės tirštėti. Tuomet perkošti per sietelį ir padėti į vėsią vietą.
7.
Antram sluoksniui vaisių nulupti, supjaustyti, dėti į puodą, įpilti 10 ml mango sulčių, berti cukrų ir užvirti. Kelias minutes pakaitinti, tuomet nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu plaktuvu.
8.
Į dubenį berti želatiną, pilti 40 ml mango sulčių ir palikti 15 minučių iki kol išbrinks, sudėti į dubenį su mango mase, kuri turi būti dar karšta. Permaišyti. Tuomet padėti į vėsesnę vietą.
9.
Kremui į dubenį dėti maskarponę, pilti grietinėlę, berti vanilę, cukraus pudrą, citrinos žievelę, standiklio miltelius ir gerai išplakti iki standumo.
10.
Paruoštą kremą sudėti į konditerinį maišelį.
11.
Ant lėkštės dėti pirmą biskvito padą, užspausti kremo, šonuose jo išspausti daugiau. Į vidurį dėti pusę uogų pertepimo, tuomet dėti antrą biskvitą, išspausti kremo, dėti pusę mango tyrės, taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų.
12.
Tortą papuošti sausainiais, uogomis, pabarstukais ir kitais mėgstamais priedais.
Patarimai:
Kakava biskvitui. Jei naudosite tamsesnę kakavą, jos berkite mažiau.
Ingredientai biskvitui. Visi naudojama ingredientai biskvitui turi būti kambario temperatūros.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital