1.
Visų pirma, puode užviriname užtektinai vandens, kad apsemtų vištieną, kai vanduo verda, dedame vištieną. Į vandenį su vištiena įdėjau keletą lauro lapų, sveikų juodųjų pipirų, druskos. Prieskonius galima keisti kaip tik širdis geidžia. Vištieną išimame ir supjaustome labai mažais gabaliukais, pirštais aš dar paskaidžiau. Ir vandens, kuriame virė, neišpilame!
2.
Tuomet smulkiai supjaustome svogūną. Keptuvėje išlydome gerą šaukštą (priklausomai nuo to, kiek vištienos turima) sviesto, beriame du kupinus šaukštus miltų (galima ir daugiau, jei norima daugiau padažo) ir šluotele maišome, kol nelieka sausų miltų - gaminame vadinamąjį roux. Beriame svogūnus ir pakepiname, kol pastarieji suminkštėja. Dedame ir supjaustytą vištieną, kadangi masė gaunasi labai tiršta, pilame gausiai vandens (aš pamaišiau su šiek tiek pieno), likusio nuo vištienos, kol gausime tąsios konsistencijos mišinį. Beriame druskos, pipirų, muskato ar paprikos. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, beriame tarkuotą sūrį ir susmulkintas petražoles. Dar šiek tiek pakaitiname ir sukratome pasiruoštą įdarą į dubenį.
3.
Dabar dėl filo tešlos - aš naudojau kiek storesnę, nei įprasta, todėl man užteko vieno sluoksnio ir mažos dalelės kiekvienai juostelei - trikampėliui. Jei naudojate labai ploną tešlą, tuomet vienam trikampėliui bus reikalingi du sluoksniai, jei tokią kaip mano, tuomet daliname lakštus į keturias dalis ir pjauname juostas horizontaliai, t.y. pagal ilgąjį šoną. Turint plonesnę tešlą, siūlau pjauti vertikaliai, kad būtų trumpesnės juostelės.
4.
Atpjovus ilgą juostą, nupjauname panašiai delno (šiek tiek trumpiau) ilgio juostas, ilgąją patepame aliejumi, dedame nupjautą trumpą juostelę ant ilgosios juostos pradžios, dedame šaukštą įdaro ir pradedame lankstyti trikampėlį. Lenkiame trikampį nuo vieno kampo, tuomet lenkiame į priešingą pusę ir taip iki pabaigos, galą patepame aliejumi ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Taip paruošus visus pyragėlius, patepame paviršių aliejumi ir pabarstome sezamo sėklomis.
5.
Kepame įkaitintoje 180 - 200 C orkaitėje apie 30 - 35 minutes, kol gražiai paruduoja paviršius. Laipsnius rašiau per brūkšnelį, nes man prie mažesnės temperatūros nenorėjo ruduoti, tad vidury kepimo, temperatūrą kiek padidinau.