Grybus nuplauname, apverdame, vėliau supjaustome smulkiais gabaliukais (arba tiesiog naudojame paruoštus žiemai iš stiklainio). Svogūną taip pat supjaustome, ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Vėliau viską sudedame į keptuvę, įberiame cirinpinirių ir grietinės. Viską kelias minutes patroškiname grietinėje ir mūsų įdaras jau paruoštas.
Į miltus sumetame margarino gabaliukus, rankomis jį išminkome. Tada įmušame tris kiaušinius ir vieną baltymą (vieną trynį paliekame tepimui), įberiame druskos, įdedame grietinę. Minkome iki tol, kol tešla nelips prie rankų. Tešla turėtų pastovėti šaldytuve ~30 min. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir suformuojame rutuliukus, juos iškočiuojame, į vidurį dedame įdarą ir suformuojame pyragėlius. Juos patepame likusiu kiaušinio tryniu (kad gražiai apskrustų). Pašauname į orkaitę ir laukiame, kol jie taps "auksiniai” – apie 30 min.
P.S. Iš šitos masės gaunasi apie 30 nedidelių pyragėlių.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)