Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g miltų;
1 kiaušinis;
50 g mielių;
1 stiklinė pieno;
100 g sviesto;
3 valgomi šaukštai sviesto.
Įdaras:
500 g cukraus;
500 g svarainių;
1 stiklinė vandens.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svarainius supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklas, mesti į verdantį vandenį ir virti, kol svarainiai suminkštės. Aš naudojau svarainių džemą apie 1,5 stiklinės. Mieles išsukti su šiltu pienu, cukrumi ir trupučiu miltų ir palikti šiltai apie 20 minučių. Svieste išsukti kiaušinį ir pakilusią masę, tada po truputį berti miltus. Gerai išminkyti. Tešlą iškočioti, kloti į skardą, į vidų paskleisti įdarą, pyrago kraštus užlenkti, o viršų iš tešlos gabaliukų „išpinti“ tinkleliu. Kepti apie 50 minučių 170 0C orkaitėje. Skanaus :)