Obuolius nulupame. Keturis supjaustome mažais gabalėliais, du - skiltelėmis. Mažais gabalėliais supjaustytus obuolius sudėdame į puodą, įdedame 20 g. sviesto, įberiam 2 šaukštus cukraus, tarkuotos apelsino žievelės, įpilame vyno. Verdame, nustatę stiprią kaitrą, kol obuoliai ištyžta.
Į šiek tiek atvėsusią masę įmaišome apelsinų džemo. Paliekame visiškai atvėsti.
Puode įkaitinam 100 ml. vandens ir ištirpinam 50 g. cukraus bei vanilinį cukrų. Sudedame skiltelėmis supjaustytus obuolius ir verdame kol truputį suminkštėja.
Likusiu sviestu aptepame kepino indą ir supilam obuolių mišinį. Išlyginam paviršių ir ant jo sudedame obuolių puseles.
Dubenyje plakame kiaušinių baltymus, kol tampa purūs. Į juos atsargiai įmaišome likusį cukrų. Šią masę gražiai uždedame ant obuolių. Papuošiam vaisiais, razinom.
Džiovinam 150 laipsnių karštumo orkaitej apie valandą pravėrus dureles.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)