Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500g miltų
30g mielių
80g cukraus
100g margarino VILNIUS kepiniams
300ml šilto pieno
1 kiaušinis
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus persijoti į dubenį. Miltų viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles ir įpilti šiek tiek šilto pieno, įberti šaukštelį cukraus, truputį miltų ir sumaišyti į vientisą masę. Ją uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje 15 minučių.
Likusį pieną, cukrų, minkštą margariną, kiaušinį, druską dėti į dubenį (kuriame kilo tešla) ir suminkyti į vientisą tešlą. Suminkytą tešlą reikėtų palikti 30 minučių, šiltoje vietoje.
Dar kartą išminkome tešlą ir sudedame į kepimo formą. Viršų pyrago suformavau kaip bangeles, todėl ir pavadintas "bangelės" :)
Kepti pyragą reikėtų 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.