1.
Išklokite kepimo popieriumi apvalią kepimo formą su nuimamais šonais arba dugnu (aš naudojau 23 cm skersmens).
2.
Pagridindui sudėkite sviestą ir sausainius į virtuvės kombainą ir sumalkite iki šlapio smėlio konsistencijos. Įberkite trupinius į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Lengvai prispauskite ir išlyginkite su stiklinės arba puoduko dugnu. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.
Varškės sluoksniui nulupkite bananus ir įdėkite kartu su iš citrinos išspaustomis sultimis į virtuvės kombaino indą. Sumalkite. Įdėkite likusius ingredientus ir malkite kelias sekundes - tik tiek kol visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų vienalyte.
4.
Sukrėskite įdarą į kepimo formą ant pyrago pagrindo ir pašaukite į iki 240 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 110 C ir kepkite dar 25 minutes. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą aušti viduje valandai. Tada išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada įdėkite į šaldytuvą bent 3 val. (arba nakčiai).
5.
Prieš patiekdami viršutiniam sluoksniui suplakite grietinėlę su cukrumi ir papuoškite pyrago viršų. Ant viršaus užtarkuokite šokolado. Skanaus!
•
Kreminė varškė. Vietoje jos galite naudoti ir paprastą 9% varškę - 400g tokios varškės elektriniu trintuvu sutrinkite drauge su 100g jogurto (arba grietinės ar grietinėlės), kad masė būtų vientisa, neliktų varškės grūdelių.
•
Sausainiai. Vietoje oreo sausainių tinka ir kitokie sausainiai su pertepimu. Jei naudotumėte paprastus sausinius be pertepimo, sviesto kiekį padidinkite iki 70 gramų.