1.
Tešlai sumaišykite miltus su druska ir persijokite. Supjaustykite sviestą kubeliais ir įtrinkite su pirštais juos į miltus, kol tešla taps trupinių konsistencijos. Lengvai suplakite trynį su vandeniu ir įpilkite į dubenį su miltais. Sumaišykite ir lengvai "apminkykite" tešlą ant kepimo kilimėlio tam, kad tešla susijungtų. Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2.
Ryžius gerai išplaukite ir palikite nuvarvėti.
3.
Įkaitinkite keptuvę su 1/3 sviesto ir apkepkite riešutus. Išimkite juos iš keptuvės. Įkaitinkite puodą su likusiu sviestu (aš naudojau ketaus puodą) ir apkepkite keletą minučių svogūnus. Tada įberkite morkas ir kepkite apie 5 min. Įberkite mėsą ir maišant apkepkite. Tada įmaišykite abrikosus, druską, pipirus ir 250 ml. sultinio. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite ant mažos ugnies 15 - 20 minučių. Įpilkite likusį sultinį ir užvirkite. Suberkite ryžius ir makaronus. Išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Virkite ant mažos ugnies 20 minučių arba kol ryžiai beveik išvirs (1-2 min. iki pilno išvirimo) ir visas skystis susigers. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Patepkite sviestu didelę apvalią 23-26 cm. skersmens kepimo formą, patogiausia su nuimamais šonais.
5.
Padalinkite tešlą į 2 dalis (maždaug 1/3 ir 2/3 santykiu). Iškočiokite didesnę tešlos dalį ant kočiojimo kilimėlio ir išklokite ja kepimo formą. Iš kitos tešlos dalies iškočiokite apskritimą, kuris uždengtų viršų kaip dangtis. Sudėkite į kepimo formą plovą, pabarstykite riešutais ir uždenkite tešlos dangčiu. Tešlos šonus sujunkite. Patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 - 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Pateikite su gaiviomis salotomis. Skanaus.