Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
50 g mielių
1 stiklinė pieno
5 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
100 g sviesto arba margarino
500 g miltų
2 šaukštai kakavos miltelių
0,5 kiaušinioaptepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles sumaišome su cukrumi ir pašildytu pienu, įberiame miltų, kad tešla butų grietinės tirštumo.
Ant tešlos viršaus pasijojame truputį miltų ir paliekame, kad mielių masė pakiltų.
Tada margariną gerai išsukame su kiaušiniu ir sudedame į jau pakilusią mielių masę. Išmaišome ir toliau maišydami suberiame visus miltus,
Tešlą padalijame j dvi dalis.
Ant vienos dalies minkydami užsijojame kakavos.
Atskirai išminkome ir antrąją tešlos dalį.
Iš tešlos tarp rankų suformuojame virveles ir jas supiname kaip ilgą kasą.
Bandeles supjaustome ir patepame išplaktu kiaušiniu.
Kepame 180-200° C temperatūros orkaitėje.