Autorius apie receptą:
Kai išgirstu žodį „zacirka“, norom nenorom persikeliu į vaikystę. Šios sriubos nebeverdu jau daug daug metų. Šiandien kažkodėl prisiminiau „zacirką“, ir
Kai išgirstu žodį „zacirka“, norom nenorom persikeliu į vaikystę. Šios sriubos nebeverdu jau daug daug metų. Šiandien kažkodėl prisiminiau „zacirką“, ir nusprendžiau pagaminti greitą ir lengvą vakarienę. O jūs ar kada išsiverdate šios pieniškos sriubos „zacirkos“? Vos keli ingredientai ir „zacirka“ garuos ant jūsų stalo. (...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 litras
pieno
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
miltų
(su kaupu)
šiek tiek
druskos
šiek tiek
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį sumaišiau su miltais. Puode užviriau pieną, pagardinau druska ir burokine tarka pertrindama subėriau kiaušinio ir miltų mišinį.
2.
Viriau porą minučių, tada nukėliau nuo kaitros. Prieš patiekiant pagardinau sviestu. Galima įsiberti ir cukraus pagal skonį.
Mano seimoj nuo senoves idedavo smulkiai pjaustytu bulviu
ATSAKYTI
Linas
2022-10-18 18:43
Labai skanu, esu 2 kartus valgęs.
ATSAKYTI
Rita
2021-04-09 01:28
Jus vadinat zacirka, o žemaitijoje - konkolinė
ATSAKYTI
Ina
2020-11-27 22:37
"Zacirka"... Vaikystė... Tik mes gautos tešlos nepertrindavome per tarką, o tiesiog palikdavome didesnių ir mažesnių "kleckiukų"☺
ATSAKYTI
Laimutė
2019-03-27 01:11
Aš prisimenu nuo vaikystės pieniškoji klerkų sriubą. Tai labai skanu.
ATSAKYTI
Regina
2019-03-23 00:41
Pora minučių virimo.
28 minutės kiaušinio ir miltų sumaišymui?
Kol užverda puode skystis - viskas išmaišyta. Suleidi, užverda, pora min.virimo.
Maximum 15 min.!
ATSAKYTI