Pavlova

AUTORIUS:
Nijolė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pavlova
Pavlova
Pavlova
Pavlova
Pavlova
Pavlova
Pavlova
Autorius apie receptą: Puikus, nepakartojamo skonio desertas Velykų stalui ir ne tik. Pavasariškas, gaivaus ir saldaus skonio. Puikus, nepakartojamo skonio desertas Velykų stalui ir ne tik. Pavasariškas, gaivaus ir saldaus skonio. Nijolė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Morengui:
200 gramų kiaušinių baltymų
350 gramų cukranendrių cukraus
40 gramų kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai citrinų sulčių
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės (30-35% riebumo)
200 gramų maskarponės sūrio
1 šaukštas cukraus pudros
Įdarui:
200 gramų braškių
Papuošimui:
10 lapelių mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi pašildyti ant garų vonelės, tol kol cukrus ištirps ir nesijaus tarp pirštų. Neperkaitinti, temperatūra neturi viršyti 60 C laipsnių.
2.
Masę plakti iki standumo apie 15 min, išeina šveicariška beze. Masė turi būti labai tvirta. Svarbu, kad nepatektų jokio vandens ar kito skysčio. Beriame kukurūzų krakmolą, pilame citrinos sultis, sumaišome iki vientisos konsistencijos masės.
3.
Dedame į konditerinį maišą su uždara ar atvira gėlyte ir ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, spaudžiame pagrindus ir šoniukus. Išeina kaip krepšeliai tuščiaviduriai.
4.
5. Dedame į įkaitintą iki 130 C laipsnių orkaitę ir sumažiname iš karto kaitrą iki 80 C laipsnių. Čia priklauso nuo orkaitės, mano kaitri tai, reikia mažesnėje temperatūroje džiovinti 2 val.
5.
Kol džiovinasi, susipjaustome braškes kubeliais, bet keletą braškių pasiliekame puošimui, jas supjaustome griežinėliais.
6.
Kremui grietinėlę, maskarponę ir cukraus pudrą išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą, kol atvės krepšeliai.
7.
Į atvėsusius krepšelius dedame kubeliais pjaustytas braškes. Sudedame į konditerinį maišą kremą su uždara gėlyte ir uždengiame braškes lyg pratęsdami krepšelio raštą, kol jis užsidarys. Puošiame braškėmis ir mėtos lapeliais.
Patarimai:
Receptas išdirbtas pagal mane, taip kaip man labiausiai patinka. Remtasi interneto įvairiais receptais ir patarimais dėl morengo.
AUTORIUS: Nijolė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital